TTK - Tehetség és Tudás Központ Alapítvány

Adószám

18514247-1-13

Tevékenységeink

• Esélyegyenlőségi programok

• Tehetséggondozás

• Önkéntességi kultúra erősítését célzó rendezvények

• Tudásmegosztás

• Tudatos életmód és gondolkodás támogatása

 

Támogatóink

 

 

Küldés...

Hiba!

Elküldve!

Legyen Támogatónk / Partnerünk!

 

Együttműködő partnereink

@

 

 

 

Küldés...

Hiba!

Elküldve!

Legyen Támogatónk / Partnerünk!

@

 

 

November 29-én sikeresen megtartottuk Generációk közötti tudástranszfer 1.0 rendezvénysorozatunk első részét. A rendezvény nyilvános volt. A hallgatóság között helyet foglaltak a kutatásban résztvevők, akik a kérdőívet kitöltötték, cégtulajdonosok, vezetők, és bárki eljöhetett, akit a téma iránt érdeklődik.

 

Az alapítvány fő tevékenységi területe a tehetséggondozás és a tudásmegosztás, a generációk közötti  híd építése oktatással, képzéssel.

 

Célunk a Tehetség és Tudás Központ Alapítvány (TTKA) keretein belül, a tudás áramlás lehetővé tétele és az ezt támogató értékes tehetségek felszínre hozatala annak érdekében, hogy  ez a tudás és tehetség közkincsé váljon.

 

Az eseményen készült kisfilmet és fotókat itt nézheted meg:

 

 

 

 

Izgalmas kérdésekről beszélgettünk.

 

dr. Velencei Jolán egytemi tanár a tudás fogalmát magyarázta el nekünk: mit is jelent a tudás? Milyen formái vannak? Milyen tudásra van szükség ma? Megtudtuk, hogy a tudás személyes és annyi tudás létezik, ahány ember. Egy fajta tudás az ügyesség és az intuíció is, de csak akkor válik valódi tudássá, ha szavakba tudjuk önteni, elmondani, átadni.

 

Előadása itt tölthető le:

 

 

 

Dr. Velencei Jolán: A tudás

Katona Melinda cégfejlesztő tanácsadó, tréner és coach a következő képleten keresztül magyarázta el mit tapasztal a cégeknél a tudástranszferről.

 

(S x V) x B = E

 

S= stratégia, V= változás, B= bizalom, E= eredmény

 

Ahhoz, hogy egy szervezetben eredményt tudjunk elérni, szükség van egy jó stratégiára, a változás megfelelő végrehajtására és bizalomra. Véleménye szerint azért nem eredményesek ma a szervezetek Magyarországon, mert a hiányzik vagy sérült a bizalom.

 

 

 

Harmadik előadóként Kiss Aranka pszichológus a TTKA által indított online kutatás első részeredményeit mutatta be. A különböző generációk együttélése és az együttműködés menedzselése a munkahelyen egyre nagyobb kihívást jelent az egyének és a cégek számára. A kutatás célja pedig az, hogy kiderítse, melyek a tudástranszfert akadályozó tényezők? Milyen módon lehet a generációk közötti tudástranszfert erősíteni?

 

Az előadás anyagát itt találod:

 

 

 

Kiss Aranka Tudástranszefer online kutatás 1.0

 

A témában megszerzett tudásunkat mi is szeretnénk közkincsé tenni. Az első rendezvény anyaga megtekinthető lesz rövid kisfilmek formájában, amelyet elküldünk hírlevélben és megtalálható lesz a TTKA Facebook oldalán is.

 

 

 

 

Csatlakozz a Facebook csoportunkhoz és kövess minket!

 

 

Folytatjuk a generációk közötti tudástranszferről az elmélkedést A következő előadás (Tudástranszfer 2.0) időpontja 2019. február 6. (szerda) lesz. Várunk sok szeretettel!Szólj ismerőseidnek is!

 

Jelentkezés és regisztráció:

 

 

 

 

 

 

 

Támogatók jelentkezését várjuk a további események megrendezéséhez szükséges anyagi erőforrás megteremtéséhez. Bármilyen ötletre, megoldásra, együttműködésre nyitottak vagyunk.

 

 

 

 

 

 

 

Vélményed fontos számunkra. Kérjük, adj visszajelzést  a rendezvénnyel kapcsolatban, hogy a szervező munka során beépíthessük észrevételeidet, javaslataidat.

 

 

 

 

 

 

Reméljük, hogy kezdeményezésünkkel sikerült egy lépést tennünk a generációk közötti tudástranszferért.

 

Várjuk legközelebbi rendezvényünkön.

 

 

Katona Melindas

Tehetség és Tudás Központ Alapítvány

elnök

 

 

 

Az esemény támogatói:

 

 

 

 

 

 

 

Facebook.com/tehetsegestudaskozpont

Jelentkezem a programra!

Jelentkezés támogatónak!

Visszajelzést adok!

 Generációk közötti tudástranszfer 1.0 2018.11.29.

Tehetség és Tudás Központ Alapítvány